Tawajariebrug een cruciale verbinding tussen Zuid en Noord

De brug over de Tawajariekreek te Reeberg is een zeer cruciale brug met de aansluiting op de Indira Gandhiweg en de Johan Adolf Pengel Luchthaven. De officiële opening werd gisteren verricht door minister Ramon Abrahams van Openbare Werken. De brug overspant een weggedeelte van 26 meters en heeft een verkeersklasse van 60. Het is een van de zwaarste uitvoeringen. Dit betekent dat ook het zwaarste verkeer hierover mag. De brug is een duurzame en onderhoudsarm.
De districtscommissaris (dc) van Wanica, Rawin Jiawan, zegt dat de brug hem doet denken aan de periode toen Lelydorp onder was gelopen. Een aantal zaken werd gelijk opgepakt, maar de renovatie van de brug was buiten de competentie.
Minister Abrahams geeft aan dat alle bruggen die thans worden gebouwd op hoofdwegen klasse 60 zijn. Alle wegen die op de Oost West verbinding aangelegd zijn, behoren ook tot klasse 60 en heel duurzaam. Volgens de bewindsman zijn ze goed voor zeker 100 jaar. Ook verklapt hij dat de Highway zoals beloofd zal komen. Hoogstwaarschijnlijk zal de bouw de volgende maand aanvangen.
De brug is gebouwd door het aannemingsbedrijf Nameco onder supervisie van Firm Engineering. Waldo Ramdihal, directeur Nameco, zegt dat de brug in ongeveer negen maanden tijd is gerealiseerd. De brug had iets eerder opgeleverd moeten worden, in ongeveer 7 maanden, maar de grote regentijd vormde een enorme stagnatie. Men kreeg te kampen met grote hoeveelheden gras die zich ophoopten in de kreek. Vanwege de hoge waterstand toen moest de brug een beetje verhoogd worden met ongeveer 80 cm. Het water kan in de toekomst ongeacht hoe hoog de waterstand is, vrij stromen.  De brug heeft ongeveer SRD 2.2 miljoen gekost.

error: Kopiëren mag niet!