Wegafsluiting dupeert bewoners Badoellahweg

Bewoners van de Badoellahweg, een zijstraat van de Coesewijnestraat, zijn enorm gedupeerd door de nieuwe verkeerssituatie op de Coesewijnestraat. Om een vlotte verkeersstroom vanuit de Indira Gandhiweg richting Coesewijnestraat mogelijk te maken, zijn de uitvalswegen naar deze verkeersader afgesloten. De afsluiting betreft de zandwegen, waaronder de Badoellahweg,  die uitvallen op de Coesewijnestraat.  Het verkeer op deze zandwegen mag niet meer rechtstreeks naar de Coesewijnestraat. De nieuwe situatie is met verkeersborden aangegeven. De  afsluiting geldt voorlopig alleen in de ochtenduren tussen kwart over zes en half negen. Het betreft volgens Signa Sabajo van de politie voorlichtingsdienst een pilot, waarna de evaluatie zal bepalen of deze veranderde verkeerssituatie gehandhaafd wordt.
Bewoners van de Badoellahweg en omgeving zijn er niet over te spreken dat zij niet meer rechtstreeks, maar via de Epraimzegenweg, een omweg die veel hinder en oponthoud veroorzaakt, op de Coesewijnestraat mogen komen. Volgens de bewoners zal deze nieuwe verkeerssituatie voor veel meer verkeersongerief zorgen, dan dat zij verlichting brengt. Nu al ontstaan er volgens bewoner R. monsterfiles aan de Nieuw Weergevonden en Epraimzegenweg in de morgenuren. Hij is vanwege deze omweg en de dubbele file nu genoodzaakt eerder van huis te gaan met zijn gezin. Deze bewoner vindt het jammer dat de politie de omgeving niet tijdig en officieel heeft geïnformeerd over deze verandering. Toen hij bij de meldkamer 115 navraag deed over het waarom van de wegafsluiting werd hem door de beller aan de andere kant doodleuk gezegd: “Wij weten het ook niet, waarna de hoorn in zijn oor werd neergelegd.” De nieuwe situatie is afgelopen dinsdag ingegaan.

error: Kopiëren mag niet!