Oud-PSV assembleelid Trustfull heengegaan

Oud-assembleelid van de PSV, Ludwig Trustfull, die het district Coronie in het hoogste college van Staat mocht vertegenwoordigen vanaf 1977 tot 1980, is niet meer. Donderdag heeft hij het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Gewezen voorzitter van de Staten van Suriname Emile Wijntuin vindt het heel frappant dat Roy Esajas, die behoorde tot de groep van 16 die de staatsgreep uitvoerde in Suriname en die een einde bracht aan het lidmaatschap van Trustfull, een dag na Trustfull naar het hiernamaals is vertrokken. Roy Esajas is namelijk gisteren heengegaan. Beiden waren afkomstig uit Coronie.
Trustfull wordt de komende week aan de schoot der aarde toevertrouwd in zijn geboortedistrict, waar hij ook woonachtig was. Wijntuin vindt het nog steeds jammer dat het bejaardentehuis, dat door Trustfull is gebouwd in Coronie, nooit officieel in gebruik is genomen. Dit vanwege zijn politieke kleur. Wijntuin stelt voorop dat de oud-PSV’er tijd nog moeite had gespaard om het tehuis te laten bouwen. Zo reisde hij op eigen kosten helemaal naar Nederland om financiën te zoeken. Wijntuin vindt het een heel kwalijke zaak dat het werk van een politicus niet gewaardeerd wordt vanwege zijn politieke kleur.
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!