Brug Indira Gandhiweg wordt mogelijk begin 2013 opgeleverd

Het aannemingsbedrijf Nameco is thans volop bezig met de montage van de brugdelen over de Indira Gandhiweg en oud Pad van Wanica. Er is reeds een aanvang gemaakt met de eerste sectie aan de Noordelijke zijde van het kanaal. Waldo Ramdihal, directeur Nameco, hoopt zo snel mogelijk na de montage het brugdek erop te storten. Hierna kunnen de voorzieningen dan getroffen worden voor de opening.
Volgens Ramdihal zijn ze op schema met de uitvoering van het project. Hij denkt dat het aannemingsbedrijf de brug begin 2013 kan opleveren. Er deden geruchten de ronde dat de bouwwerkzaamheden waren stopgezet vanwege wanbetaling van overheidszijde. Ramdihal zegt dat hij niet wil praten over wanbetaling, omdat de overheid altijd betaalt. Het komt voor dat administratieve zaken ertoe leiden dat de betaling wat vertraagd plaatsvindt. Er was inderdaad sprake van een stagnatie in de betaling, beaamt de directeur. Er zijn serieuze gesprekken geweest met de leiding van het ministerie van Openbare Werken. Hierna is het probleem opgelost. Een andere stagnatiefactor was de grondrechtelijke problemen. Deze moesten eerst opgelost worden. Er rest nog een punt dat opgelost moet worden, maar daaraan wordt nu gewerkt. Zoals overeengekomen, moet de brug tenminste in het eerste kwartaal van 2013 klaar zijn. Aanvankelijk zou de brug eind oktober/begin november opgeleverd moeten worden.
Het is Ramdihal niet bekend of na de opening van de brug, de brug nabij Saramaccadoorsteek gesloten zal worden voor renovatie. Naar wat hij vermoedt, zal er op de plaats een heel nieuwe brug komen. Nameco heeft drie jaren terug onder de brug een ondersteuningsconstructie geplaatst, anders was de brug mogelijk neergestort.

error: Kopiëren mag niet!