Geen zekerheid over inkorting afschietperiode vuurwerk

DOE-voorzitter Carl Breeveld heeft tot op heden niets venomen van de inkorting van de afschietperiode van vuurwerk. Er is geen zekerheid of het verzoek van DOE gehonoreerd zal worden. Breeveld heeft eind augustus wederom een schrijven gericht aan de president met het verzoek dit jaar, in december,  de afschietperiode van vuurwerk in te korten.  De beslissing om de afschietperiode in te korten, was reeds in het afgelopen jaar genomen. Echter is die periode, die was gesteld op  27 december tot en met 2 januari, weer teruggedraaid naar 23 december tot 2 januari. Dit was gedaan op verzoek van de vuurwerkimporteurs. Ook was daarbij in het vooruitzicht gesteld dat eind 2012 de periode van 27 december wederom zou gelden. Officieel mogen vuurwerkimporteurs vanaf september tot en met december vuurwerk binnenhalen. Voor dit jaar zijn er al 11 containers met vuurwerk binnengehaald.
 

error: Kopiëren mag niet!