‘Wan dey mi go sut’ yu’

‘Wan dey mi go sut’ yu’ moeten vissers van Johanna Margaretha vaker aanhoren van een LBB-functionaris. Deze vissers vrezen voor hun leven. De vissers zeggen zich wel aan de regels te houden. Het controleren van de visnetten en de buit vindt heel ruw  en onbeschoft plaats. ‘Aangiften tegen de ambtenaar worden niet serieus genomen door de politie. De politie heeft de LBB-man nog geen enkele waarschuwing gegeven.’ Dagblad Suriname maakte contact met het politiebureau. Daar blijkt dat er geen aangifte staat genoteerd.
Een LBB-functionaris in Paramaribo keurt het gedrag van zijn collega ten zeerste af. Alle LBB-functionarissen zijn opgeleid tot buitengewoon agent van politie. Aan de LBB-functionarissen worden juist tactieken aangeleerd om overspannen personen zodanig aan te spreken dat zij zich openstellen voor het onderzoek dat gepleegd wordt door de LBB-functionaris. Indien de klacht aanhoudt, zal er een intern onderzoek worden ingesteld door de leiding.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!