2 ½ jaar voor zware mishandeling Oogbol uit oogkas gesprongen

De 39-jarige Jurmen Pinas gaat voor 2 jaar en 6 maanden de bak in. Pinas heeft  zich schuldig gemaakt aan zware mishandeling van het slachtoffer Jerry. Op 19 juli 2012 stapte de verdachte met nog twee andere personen een restaurant binnen. Jerry was reeds daar aanwezig en schold uit. Volgens een getuige stapte Pinas op een gegeven moment naar Jerry toe om hem te vragen wie hij uitschold. De getuige attendeerde de verdachte nog erop om liever niet te bemoeien met Jerry.  Op een bepaald moment liep Pinas naar zijn wagen en kwam terug met een houwer en een schop, waarmee hij Jerry te lijf ging.
Pinas geeft volmondig toe dat hij Jerry heeft mishandeld met een lange houten lat. Als gevolg van de harde slag liep Jerry een ernstig oogletsel op, waardoor hij met zijn rechteroog niet meer kan zien. Dit is door de arts bevestigd. Pinas bood zijn verontschuldigingen aan, maar Jerry accepteerde het niet. Officier van justitie Duncan Nanhoe achtte poging tot levensberoving wettig en overtuigend bewezen. Hij achtte een straf van 3 jaar met aftrek passend. Volgens de officier moest de verdachte anders hebben gehandeld. Hij concludeerde dat de verdachte een zware slag moet hebben toegebracht.
De verdachte betuigde spijt. Het feit heeft op 18 juli plaatsgevonden en de verdachte werd pas na 2 maanden aangehouden. Rechter Dinesh Sewratan verschilde van mening met de vervolgingsambtenaar en achtte zware mishandeling bewezen. De verdachte had geen intentie om het slachtoffer van het leven te beroven. De rechter legde Pinas een straf op van 2 jaar en 6 maanden. Het slachtoffer is voor zijn leven verminkt.
Saskia Bandhan            

error: Kopiëren mag niet!