Twee jaar celstraf voor gewelddadige en verslaafde zoon Verdachte vond eis grappig

De 26-jarige, S.B., de gewelddadige en verslaafde zoon die gedurende 3 dagen lang het leven van zijn moeder zuur heeft gemaakt, gaat voor 2 jaar achter slot en grendel. Kantonrechter Albert Ramnewash achtte tegen de verdachte vernieling, bedreiging en ontucht wettig en overtuigend bewezen. S.B. heeft op 21 mei van dit jaar getracht zijn bejaarde moeder te verkrachten. De openbare aanklager, Shanta Mahadew, betitelde het gedrag van de verdachte als te zijn zeer agressief. Dit wordt ook door de zus en de moeder van de verdachte en door de buurtbewoners bevestigd. Volgens het psychiatrisch rapport is de verdachte niet geestelijk gestoord. Het gedrag dat hij etaleert, is het gevolg van het gebruik van drugs en alcohol. De zoon heeft de leefomstandigheden van zijn moeder zeer moeilijk gemaakt. Om zijn gedrag hebben buren en families geen contact meer met de moeder.
Op 20 mei pleegde S.B. weer eens handelingen die een normaal persoon niet zou kunnen. Zoals altijd liep hij naakt op het erf en in de woning. Toen hij zijn moeder in de woning tegenkwam, probeerde hij zich aan haar te vergrijpen. Ten einde raad deed de moeder aangifte. De buren vertellen dat de verdachte zand heeft opgehoopt, zeggende dat hij een graf graaft voor zijn moeder. De officier van justitie achtte de feiten zeer ernstig. Uit de inlichtingenstaat blijkt dat S.B. reeds gevangenisstraffen heeft uitgezeten. Hij heeft zijn oom eerder steken toegebracht en zij moeder bedreigd. De officier van justitie vorderde een straf van 3 jaar met aftrek. ‘Ik vind het grappig’, was de reactie van de verdachte op de eis. De magistraat heeft de bevindingen van de deskundige doorgenomen. Daarin wordt bevestigd dat de verdachte de zwakste van de omgeving misbruikt en in deze had hij zijn moeder als slachtoffer uitgekozen. Volgens de rechter heeft de verdachte bewust gehandeld. Vanwege de drugsafhankelijkheid vertoont hij afwijkend gedrag. Verder is er niets met hem aan de hand. Een straf van 2 jaar met aftrek achtte de rechter dan ook passend en geboden.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!