Werknemer benadeelt Digicel voor SRD 70.000

De 26-jarige Ravin B. heeft gedurende bijkans twee jaren zijn werkgever, in deze Digicel, voor ruim SRD 70.000 benadeeld. Hij heeft 30 BlackBerry-toestellen verduisterd. De verdachte verklaarde bij de kantonrechter dat zijn vader inmiddels het bedrag heeft terugbetaald. In eerste instantie werd een betalingsregeling getroffen, waarbij de vader maandelijks SRD 1000 moest aflossen. Na de tweede termijn had de werkgever dit afgezegd en de vader stopte ook met de betaling. Volgens de vervolgingsambtenaar, Shanta Mahadew, betaalde de verdachte het grote, resterend deel toen hij wederom werd betrapt.
Op navraag van advocaat Robby Dens gaf de verdachte aan dat hij het verschuldigde bedrag had terugbetaald voordat hij zijn dagvaarding in handen kreeg. Hij was in 2007 in dienst getreden bij de provider. Hij hield de directeur voor dat de klanten hun betalingsverplichting niet waren nagekomen. Dit, terwijl hij het geld ten eigen bate had gebruikt. Op deze wijze had hij in 24 maanden bijkans SRD 70.000 verbrast. Zowel de officier van justitie alsook de advocaat heeft een getuige opgegeven. De raadsman heeft behoefte om de eigenaar dan wel de directeur van Digicel te horen. Rechter Albert Ramnewash stelde deze zaak uit naar 4 december. Ravin is niet aangehouden. Hij werd aangezegd om op de volgende zitting aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!