‘Noch OW noch NCCR op Commewijne’

De parlementariër Sheilendra Girjasing zegt in een interview met Dagblad Suriname dat noch een delegatie van het ministerie van Openbare Werken, noch het NCCR gisteren naar Alkmaar is gereden om de schade als gevolg van de dambreuk op Alkmaar te aanschouwen. ‘Ik kom net vandaar. Gelijk nadat de vicepresident aankondigde dat deze twee delegaties naar Commewijne zijn gegaan, ben ik naar Alkmaar vertrokken en ik heb niemand daar aangetroffen. De vicepresident heeft gewoon rapportage gekregen die niet op waarheid berust.’ Girjasing zegt dat intussen ook nog op een andere plaats een dambreuk is ontstaan. ‘Het begon met die ene tussen winkel Mohan en het kindertehuis. Daarna een achter de school en nu is er zelfs een derde.
De districtscommissaris heeft inderdaad met het restmateriaal de eerste dambreuk kunnen herstellen, maar de rest is nog steeds zo. Het is springvloed en het water komt in overvloed naar binnen. De landbouwpercelen van de mensen hier in de buurt zijn blank gelopen en nu gaat hun aanwas eraan’, aldus Girjasing, die de laksheid van OW hekelt. Hij zegt dat toen de vicepresident in de DNA aanhaalde dat er wordt gewerkt aan de dambreuken en alles op alles wordt gedaan om het probleem zo gauw als mogelijk aan te pakken, hij besloot om het zekere voor het onzekere te nemen. ‘En zie daar. Mijn argwaan was juist. Ze zijn niet eens komen opdagen. Het is nu over zeven in de avond en we kijken nog steeds uit naar mensen die moeten komen. De buurtbewoners mogen stikken, terwijl de minister zelf aan het feesten is in onze bossen’, zegt de volksvertegenwoordiger kwaad.
 

error: Kopiëren mag niet!