Nederland levert verdachte gowtu tifi uit

De 34 jarige Robert Apai alias “gowtu tifi” is het afgelopen weekeinde vanuit Nederland door Surinaamse politie ambtenaren naar Suriname overgebracht. Apai werd al langer dan een jaar opgespoord als verdachte in meerdere gevallen van diefstal doormiddel van geweldpleging in vereniging. Apai is vermoedelijk ook betrokken geweest bij een brute diefstal doormiddel van braak aan de Bijlhoutweg. Bij die gelegenheid is een huis bewoner zwaar mishandeld. Toen de grond hem hier te heet onder te voeten werd week hij uit naar Nederland. Op basis van onder andere het uitleveringsverdrag bestaande tussen Suriname en Nederland heeft de Nederlandse justitie en politie hun medewerking verleend om Apai uit te leveren aan ons land. De recherche van het bureau Geyersvlijt onderzoekt de zaken waarin Apai als verdachte in beeld is gebracht.
Inbreker ingerekend
De 43 jarige R.K. alias Japat is gisteren ingesloten door de politie van Jarikaba. Japat heeft op 5- en op 7 oktober van dit jaar respectievelijk in een bar en in een woning te Jarikaba ingebroken en spullen weggenomen. Hij heeft onder andere levensmiddelen en keukengerei gestolen. Japat heeft een volmondige bekentenis afgelegd.

error: Kopiëren mag niet!