Stizona krijgt hulp, leerkrachten nog in beraad

John Lecton, hoofd Straatonderhoudsdienst van Openbaar Groen, heeft zich de problemen van Stizona eigen gemaakt, nadat DNA-lid Jenny Warso hem daarover belde. De Stichting Zonder Naam, een school voor speciaal onderwijs voor moeilijk en zeer moeilijk lerende kinderen, haalde afgelopen week meerdere malen het nieuws nadat bleek dat zij het nieuwe schooljaar niet konden starten.  Ofschoon de leerlingen en leerkrachten de afgelopen week elke dag op school waren, zijn er geen lessen verzorgd.
Het schoolterrein zat onder hoog wied en de leslokalen en toiletten zijn vanaf de grote vakantie niet schoongemaakt. Schoolhoofd Shanta Bandhoe en haar team weigeren nog langer onder deze omstandigheden te werken. Zij zijn in beraad. Toen Lecton dit van Warso vernam, nam hij gelijk poolshoogte. Hij schrok van de situatie op de school. Het hoofd Straatonderhoudsdienst heeft gelijk na afstemming met de directeur van Openbaar Groen enkele manschappen van Straatonderhoudsdienst gedirigeerd naar deze school. In twee dagen tijd is het schoolterrein ontdaan van hoog wied.
Lecton is nog niet klaar met de school. Hij beijvert zich dat ook deze school opgenomen wordt in het project ‘Naschoolse opvang’. ‘Deze 75 leerlingen hebben het meer nodig dan anderen’, zegt hij. Ook hoopt het hoofd Straatonderhoudsdienst dat de first lady een ontmoeting heeft met de directie en leerkrachten van deze school, opdat zij kunnen aangeven wat de problemen zijn op Stizona.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!