Uien, knoflook en aardappelen niet op nieuwe lijst basisgoederen

De prijzen van de basisgoederen zijn maandelijks onderhevig aan prijsveranderingen. Er wordt maandelijks een lijst opgesteld en gepubliceerd. Zo valt op te merken dat wanneer de prijzen van april vergeleken worden met die van september, bepaalde producten een prijsdaling hebben gekend, terwijl andere producten in prijs zijn gestegen. Radjen Ramsdoedit, directielid Combemarkt, zegt dat laatstelijk de prijs van blom en sojaolie is gestegen. Maar de prijs van rijst is met zeker enkele SRD’s verlaagd. Er is onlangs een gesprek geweest, waarbij aangegeven is dat nog enkele producten bijgevoegd zullen worden aan de lijst, zoals blokzeep en toiletpapier. In plaats van Pacific bruine bonen, is nu Noliko bruine bonen opgenomen.
Ramsdoedit geeft aan dat uien, knoflook en aardappelen niet toegevoegd zullen worden, omdat deze aan bederf onderhevig zijn. Deze producten worden wekelijks aangevoerd met steeds verschillende prijzen. De bedoeling bij het vaststellen van de basisprijzen is om waar nodig minimaal voor twee maanden een bepaalde prijs vast te stellen, zegt de handelaar. De vastgestelde prijzen worden nog steeds gehanteerd door de kleine winkeliers. Bij elke bespreking is de Vereniging van Kleine Winkeliers betrokken. Ook de voorzitter van de Consumentenbond is steeds aanwezig.
Het verlagen van de prijzen van basisgoederen vloeit voort uit de belofte die de regering heeft gedaan om, ondanks de economische wereldcrisis en de internationale stijging van brandstofprijzen, burgers in het land in hun basisbehoeften te helpen voorzien.

error: Kopiëren mag niet!