Eis 3 jaar voor brute roofoveral taxichauffeur Anderhalf en 2 jaar voor poging tot beroving

Het Openbaar Miniserie (OM) heeft gisteren drie jaar celstraf gevorderd tegen elk van de drie verdachten Giovanni P, Jerry W. en Dwight M. Zij hebben een taxichauffeur op brute wijze beroofd en vervolgens op beestachtige manier in de kofferbak van zijn eigen wagen gedumpt. Op 21 juni reed het slachtoffer, Frits, taxi aan de Heiligenweg. Dwight M. en Giovanni P. stapten in met het verzoek om hen naar Ephraimzegen te rijden. Onderweg hield Giovanni een wapen tegen het lichaam van Frits en sommeerde hem verder te rijden. Vervolgens beplakten Dwight en Giovanni de mond en de handen van de taxichauffeur met plakband en gooiden hem in de kofferbak. Een derde persoon, Jerry W., werd later opgehaald. Met hun drieën pleegden zij een beroving in een winkelzaak. De taxichauffeur hoorde vanuit de kofferbak waar hij lag, iemand “fu’fur’man” schreeuwen.
Nadat de verdachten hun slag hadden geslagen, reden ze naar een onverharde weg. Het gelukte de taxichauffeur om de kofferbak open te krijgen. Gekneveld en al sprong hij uit de wagen. De officier van justitie, Astrid Niamat, nam in haar requisitoir mee de emotionele impact die de overval op het slachtoffer heeft gehad. Hij werd heel emotioneel toen hij de rechter vertelde wat hem was overkomen. Giovanni heeft het feit bekend. Ook heeft hij verklaard dat het wapen aan Jerry toebehoorde. Uiteindelijk hebben alle drie verdachten het feit bekend. Echter lukte de beroving niet bij de winkelier. Hij zette zijn leven op het spel en vocht terug tegen de daders.
Het OM eiste voor de beroving van de taxichauffeur tegen elk van de verdachten een straf van 3 jaar met aftrek. Voor de poging tot beroving van een winkelier eiste de officier tegen de verdachten Giovanni en Jerry een straf van anderhalf jaar. Zij waren het pand binnen gegaan en de verdachte Dwight zat achter het stuur van de vluchtauto. De politie heeft Dwight aangehouden. Tijdens zijn aanhouding was hij alleen in de wagen van de taxichauffeur die zij beroofd hadden. Op de verdachte werden een vuurwapen en scherpe patronen aangetroffen. Tegen hem rekwireerde de openbare aanklager een straf van 2 jaar. De andere twee comparanten, Jerry en Giovanni, hadden een lijnbus gepakt. Het gelukte de politie om ook deze twee daders in de kraag te vatten op aanwijzing van de slachtoffers.  Tegen Giovanni en Jerry is samen vier jaar en zes maanden gevorderd en tegen Dwight is 5 jaar celstraf gevorderd. De raadslieden Nacatia San A Jong, Stefani Amirkhan en Georgette Leter zullen op 1 november aan de beurt komen. De verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!