Brandweerman blijft aangehouden

Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft de doodslagzaak waarbij de 30-jarige brandweerman Dwight  D. terecht staat, verdaagd naar 18 oktober. Dit, op verzoek van advocaat Benito Pick vanwege bijzondere omstandigheden. Dwight heeft zijn buurman, Hugo Potmis, middels het afvuren van schoten van het leven beroofd. Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van 6 jaar geëist tegen de brandweerman. De officier van justitie gaf aan veel rekening te hebben gehouden met alle omstandigheden van de persoon van de verdachte en de rapportage van de deskundige.
Dwight had voor SRD 250 een windbuks aangeschaft, zonder te beschikken over de bijbehorende machtiging. Volgens zijn verklaring wist hij toen niet dat die windbuks omgebouwd was tot een “rifle”.  Op 25 december van het vorig jaar had zijn buurman, het latere slachtoffer, vuur aangestoken om een hoop gras te verbranden. De verdachte had zijn buurman tot twee keren toe aangesproken hierover. Dwight had toen een baby van 2 maanden in huis. Volgens de verdachte ging het om vliegvuur. Bij de derde keer werd het Dwight te veel. Hij pakte zijn windbuks om zijn buurman af te schrikken. Hij loste een schot dat het slachtoffer dodelijk raakte. Dwight gaf de rechter aan dat hij nimmer de bedoeling had om het slachtoffer te doden. Hij wilde het slachtoffer slechts afschrikken. De openbare aanklager, Astrid Niamat, achtte gekwalificeerde doodslag en het overtreden van de Vuurwapenwet wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een gevangenisstraf van 6 jaar met aftrek. Op de volgende zitting zal de raadsman pleiten voor zijn cliënt. Dwight blijft aangehouden.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!