Inter Moengotapoe gaat voor derde Presidents Cup op rij

Op zaterdag 06 oktober 2012 zal het seizoen 2012/2013 van de SVB worden geopend met de wedstrijd om de Presidents Cup tussen landskampioen Robinhood en bekerkampioen Inter Moengotapoe. Deze wedstrijd wordt in het Andre Kamperveenstadion gespeeld en vangt aan om 18.00u. De winnaar van deze wedstrijd ontvangt een trofee en USD10.000 en de verliezer een trofee en USD 5.000.  Al deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door de president van de Republiek Suriname.
De ploeg van Robinhood heeft dit seizoen een leegloop gehad, maar heeft zich ook versterkt met enkele goede spelers. Daaronder twee routiniers die terugkeren, te weten Ferdinand Jap A Joe (WBC) en Malcolm Weibolt (Boskamp). Verder zijn bijgekomen Steven Dima (WBC), Bebeto Odang (WBC), Milton Koenders (WBC), Regillio Kemper (WBC) en Anthony Emanuels (PVV). Ook Emanuels zat vroeger bij de roodgroene formatie. De nieuwe spelers van Inter zijn o.a. Anthony Douglas (Notch), Romario Bane (Inter Rica), Giovanni Asabigie (Leo Victor),  Miquel Leyman (Leo Victor), Joel Baja (Robinhood), Giovanni Waal (Robinhood), Obrendo Huiswoud (Voorwaarts) en Emilio Limon (WBC).

 Een overzicht van de winnaars van de Presidents Cup van de afgelopen seizoenen:

Jaar Bekerkampioen Landskampioen Winnaar Presidents Cup
2006 Robinhood WBC WBC
2007 Robinhood Inter MT Inter MT
2008 Transvaal Inter MT Transvaal
2009* WBC/Inter MT WBC WBC
2010 Excelsior Inter MT Inter MT
2011 SV Notch Inter MT Inter MT

 

In 2009 was WBC landskampioen en ook bekerkampioen. Inter Moengotapoe was verliezend bekerfinalist. Uit deze statistieken blijkt dat Inter vanaf 2007 elk jaar vertegenwoordigd was in bij de Presidents Cup. Als Inter de wedstrijd van zaterdag 06 oktober a.s. wint, zijn zij de enige club die de Presidents Cup 3 jaren op een rij heeft gewonnen. De toegangskaarten voor de wedstrijd Robinhood vs Inter van zaterdag kosten SRD 15. De kaarten zijn vanaf 15.00 uur verkrijgbaar bij de loketten van het stadion.

error: Kopiëren mag niet!