Soepe Koese op 12 oktober in Arnold Classics Madrid

Na ruim 3 maanden van training onder professionele begeleiding van bodybuildingcoach Rinus van der Zeijden in Nederland, moet Soepe Koese klaar zijn om ten minste een finaleplaats te halen in zijn klasse (70 kg) op de Arnold Schwarzenegger Classics in Madrid. Dit grootse internationale bodybuildingevenement wordt op 12 oktober in Madrid, Spanje, gehouden. Mukesh Kanhai, voorzitter van de Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond (SBWB) zegt dat de geluiden vanuit Nederland heel erg positief zijn. ‘Je kan ook niet anders verwachten van een profcoach als Van der Zeijden. Hij heeft Koese zelf ontdekt in Suriname en traint hem op eigen kosten’, zegt Kanhai. Van der Zeijden heeft trainen als beroep en is een van de toppers in Nederland. Gewoonlijk kost het veel geld om hem in te huren als coach.
Kanhai geeft aan dat Van der Zeijden vorig jaar tijdens zijn bezoek met Arnold Classics 2011- kampioen Eddie Wilson een paar Surinaamse jongens heeft geïdentificeerd die mee konden doen met de wereldtop in hun klasse. Koese was een van de uitschieters bij hem. Ook Cerisso Lolo en Sergio Holwijn waren kandidaten. Van der Zeijden zei dat Koese met een beetje training gewoon de nummer 1-positie kon behalen in de 70kg-klasse internationaal. Volgens Kanhai luistert Koese heel goed naar wat de trainer zegt. ‘We kijken uit naar de verrichtingen van Koese in Madrid’, zegt Kanhai.

error: Kopiëren mag niet!