Albinezen maken kennis met de bokssport

Albinezen hebben zaterdag 22 september j.l. kennis gemaakt met de bokssport. Het ministerie van Sport en Jeugdzaken heeft in samenwerking met de Surinaamse Boksbond een Boksinstuif gehouden te Albina. Getrainde boksers onder leiding van de Cubaanse trainer Lazaro en bestuursleden van de Boksbond reisden vanuit Paramaribo af naar het meest oostelijk gelegen district om de plaatselijke gemeenschap kennis te laten maken met de bokssport. Het ging meer om demonstratie wedstrijden, die de boksers uit Paramaribo lieten zien, maar gezien de enthousiasme van de plaatselijke jeugd mochten zij ook meedoen. Voor sommigen was het dan ook de eerste keer dat ze een bokshandschoen en helm ophadden. Vandaar dat het bij sommige wedstrijden soms erg hard eraan toe ging en bij andere weer  konden de aanwezigen hun lachspieren nauwelijks in bedwang houden.
Parlementarier Marinus Bee zei tijdens zijn speech dat hij bang is dat andere districten niet meer gaan willen participeren aangezien Marowijne reeds op het gebied van atletiek, volleybal en voetbal haar superieuriteit heeft bewezen. Het  is voor deze volksvertegenwoordiger dus meer dan een uitdaging om de jeugdigen van Albina en wijde omgeving te motiveren deze nieuwe tak van sport te gaan beoefenen.
Jeugdparlementarier Stefanus Ligorie zei dat het heel belangrijk is dat de jeugd aan sport doet. Vandaar dat hij bijzonder blij is met de introductie van boksen te Albina na de reguliere sporten zoals voetbal en atletiek. Hij deed een oproep aan de belangstellenden van deze tak van sport om gretig gebruik te maken van deze gelegenheid aangeboden door het ministerie.
Onderdirecteur Onderzoek, Informatie en Kadervorming (OIK), Rudie Esajas, sprak van een heel bijzondere dag. Bij de eerste dag al hadden 35 plaatselijke boksers zich laten registreren om verder begeleid te worden. Hij zegt heilig erin te geloven dat Marowijne wederom zal bewijzen dat ze talenten hebben die de bokssport in hun district naar grotere hoogten zullen brengen. Naar zeggen van de vertegenwoordiger van het ministerie zullen de plaatselijke boksers onder leiding staan van hun lokale trainer Jonas Awete. Als bokslokatie is gekozen voor de brandweerkazerne daar de brandweer ruimte beschikbaar heeft gesteld voor de trainingen.  Daar zullen de boksers 3 maal per week begeleidt en getraind worden. Om dit alles te kunnen realiseren overhandigde Esajas 2 bokszakken en boksmateriaal aan jeugdparlementarier Ligorie en trainer Awete, voor de plaatselijke boksers.

error: Kopiëren mag niet!