Rumas sluit vormings- en motivatieperiode af

De Stichting Rumas sluit vandaag de civiele vormings- en motivatieperiode af middels een certificatenuitreiking. De stichting begint ook met een tuinbouwproject en de launch daarvan vindt ook vandaag plaats. In totaal hebben 23 jongens gedurende deze vakantie meegedaan aan het jongerenproject van Rumas. Van 9 september tot en met 15 september was de groep op Bosbivak. Emmy Hart, directeur Stichting Rumas, geeft aan dat de jongens een harde training hebben gehad. Dat was de civiele vorming die hen werd bijgebracht door de militairen. Vanaf 17 september is er 10 dagen lang gewerkt aan de motivatie van deze groep jongens middels diverse voorlichtingsprogramma’s. Gisteren was de laatste motivatiedag, welke met een bezoek aan de brandweer werd afgesloten.
Volgens Hart hebben zij bijna de hele vakantie moeten opofferen. Er was haast bij, omdat vrijdag er naar scholen gezocht zal worden voor deze jongens. Het streven van Rumas is om deze jongens maandag weer in de schoolbanken te hebben. Zeker de helft van de jongens zijn drop-outs en hebben nog geen school. De directeur zegt dat er enigszins wel een samenwerking bestaat tussen Rumas en het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, maar dat het niet dat is wat het wezen moet.
De directeur geeft aan dat het heel gemakkelijk is om de jongens op school te krijgen. Maar de kunst is hen in de schoolbanken te houden. De taak van Rumas eindigt niet na deze vormings- en motivatieperiode. Er zullen hierna school- en huisbezoekjes afgelegd worden. Er volgen gesprekken met de ouders. Daarnaast heeft Rumas huiswerkbegeleiding op de woensdag en op de donderdag moeten de pupillen aanwezig zijn voor de geestelijke vorming. Elke zaterdag zijn de jongens verplicht om terug te komen naar Rumas voor evaluaties en sociale vaardigheidsvormingen. Dat zullen zij een jaar lang moeten doen. De jongens worden gevolgd tot augustus en na de rapporten is de taak van Rumas volbracht.
 

error: Kopiëren mag niet!