Jarige NPS vergroot draagvlak voor regeerverantwoordelijkheid

De Nationale Partij Suriname (NPS) richt zich thans op het vergroten van haar draagvlak om in de toekomst weer regeerverantwoordelijkheid te krijgen, zegt voorzitter Gregory Rusland aan de vooravond van de 66ste verjaardag van de partij. Aanstaande zaterdag gedenkt de partij het feit dat zij in 1946 is opgericht. De dag begint met een kranslegging bij het beeld van voorzitter Johan Adolf Pengel. In de avonduren zal de partij in haar centrum Grun Djari genodigden en belangstellenden  ontvangen. Het feest wordt voorafgegaan door een kerkdienst, waarna er verjaardagstoespraken volgen van de voorzitter, partijtoppers en politieke partners van het Nieuw Front (NF). De avond wordt afgesloten met een gezellig samenzijn.
Partijvoorzitter Rusland blikt terug op een markante periode van 66 jaar, waarin de NPS haar bijdrage geleverd heeft in de meeste ontwikkelingen, die als belangrijk voor Suriname gekenmerkt kunnen worden. Vooral haar aandeel in de instandhouding van de rechtsstaat en de democratiseringsprocessen mogen als significant genoemd worden. De partij heeft gedurende de afgelopen 66 jaren haar bestaansrecht bewezen, zegt de voorzitter. Haar contributie in de ontwikkeling van de productiesector, het onderwijs en de gezondheidszorg zijn slechts enkele van de feiten. Rusland benadrukt in dit opzicht dat de NPS de basis gelegd heeft voor de op gang gebrachte economische groei in de periode 2000 tot 2010. Tot de huidige dag profiteert de samenleving van deze door de NPS gerealiseerde groei. De partij zal daarom alles in het werk stellen de kiezer te overtuigen dat NPS een goede keus is, aldus de NPS-voorzitter.

error: Kopiëren mag niet!