Reeds 200 visa verstrekt voor ACP-EU-top in Suriname

Er zijn reeds tussen de 150 en 200 visa verstrekt voor deelnemers aan de ACP-EU-top die volgende maand in ons land gehouden wordt. De visa zijn afgegeven  tijdens de Inter Sessional meetings van de ACP-EU Joint Parliamentary Assembly (JPA) in Brussel, die afgelopen zaterdag werd afgesloten. Een delegatie van het Surinaams parlement, onder leiding van Rabin Parmessar, woonde deze JPA bij. Delegatielid Henk Ramnandanlal (MC/Palu) zegt dat er nog 200 visa-aanvragen zijn ingediend bij het consulaat in Nederland en de ambassade in België. Het Surinaams parlement verwacht uiteindelijk 300 deelnemende parlementariërs uit de ACP en EU-lidlanden en een totaal van 150 ondersteunend staf- en administratief personeel en ngo’s van  de lidlanden. Van Surinaamse zijde is ook besloten om directe familieleden van parlementariërs, die ook willen afreizen, gratis visa te verstrekken. Dit besluit is genomen tegen de achtergrond om Suriname te promoten als toeristische trekpleister. Ramnandanlal zegt dat meerdere ACP-parlementariërs, vooral die uit de Caricom, te kennen hebben gegeven langer te willen blijven om het land te leren kennen.

error: Kopiëren mag niet!