Commewijne 2020 trekt ruim 3.500 bezoekers

Het festival Commewijne 2020 heeft gisteren ruim 3.500 mensen aangetrokken. Dat zegt districtscommissaris Ingrid Karta-Bink van Commewijne in gesprek met Dagblad Suriname. ‘Ik praat over een geslaagd evenement. Het festival heeft me voldoening gegeven en een ieder is aan zijn of haar trekken gekomen’, zegt de dc. Ook de volksvertegenwoordiger van Commewijne, Sheilendra Girjasing, zegt dat de opzet van het festival heel goed was. ‘De locatie was helemaal goed, veel beter dan vorig jaar. Er zijn zelfs meer mensen gekomen dan vorig jaar. Echter vind ik dat de deelnemende bedrijven weinig tot uitdrukking zijn gekomen. De culinaire afdeling van het festival heeft samen met de verschillende attracties gedomineerd, terwijl het doel van het festival was om bedrijven te promoten.’
Girjasing zegt dat de bedrijven niet als zodanig op de voorgrond waren en dat betreurt hij. ‘Er was ook geen rekening gehouden met het weer. De brandweer moest constant de vloer nat maken voor de mensen die djarang ke pang aan het spelen waren. Bovendien hadden de verschillende tenten last van de kleine ‘drai winti’s’ die men kent op Commewijne. Hiermee moest de organisatie rekening hebben gehouden’, aldus Girjasing die zegt dat hij zijn kanttekeningen meer als ondernemer plaatst. Hij hoopt dat de organisatie in het vervolg wel rekening houdt met deze aspecten. ‘De bedoeling van het festival is om Commewijne economisch te laten groeien en dat moet men niet uit het oog verliezen.’ De dc zelf zegt dat er niets mis was met de organisatie. ‘Er hebben ongeveer 65 bedrijven deelgenomen, waarvan zeven food handlers waren. Elk bedrijf heeft zich goed kunnen profileren’, aldus de dc.

error: Kopiëren mag niet!