Rachied Doekhie: ‘Zwakke oppositie NF roept hulp ‘commissie van deskundigen’ in’

‘Parlementariërs van het Nieuw Front (NF) deugen niet en zijn ongeschikt voor hun taak, als een ‘commissie van deskundigen’ hen moet bijstaan bij de parlementaire debatten.’ Dit zegt NDP-assembleelid Rachied Doekhie reagerend op het besluit van de Nieuw Front-oppositie om zich te laten adviseren door een commissie van deskundigen voor een effectieve oppositievoering tijdens de komende begrotingsbehandeling. ‘De Nieuw Front-oppositie geeft zichzelf een brevet van ongeschiktheid, als ze zich laat  assisteren door een team van deskundigen’, zegt Doekhie. ‘Als ze niet geschikt zijn, moeten degenen die hen gekozen hebben, ze maar wegjagen. Tijdens de verkiezingscampagne hadden ze zoveel te kletsen, maar in het parlement kunnen ze hun mond niet open doen.’
‘Het is een zwakke oppositie die niets voorstelt en inhoudelijk nul is en zich als kippen zonder koppen gedraagt’, zegt Doekhie.  Hij zegt dat de oppositie hulp gaat inroepen, ‘omdat ze gemerkt heeft dat ze niet is opgewassen tegen de sterke coalitie, die getoond heeft kwaliteit en kracht te bezitten’. ‘Als ze kwaliteit wil, laat ze ons van de coalitie maar nederig vragen om deskundige bijstand.’ De NDP-parlementariër  zegt dat dit besluit niet zal werken in de praktijk. Hij vraagt zich af of de 10 NF-oppositieleden tijden de debatten elke keer een schorsing zullen vragen om de hulp in te roepen van de commissie van deskundigen. ‘Die commissie gaat in ieder geval niet zitten in het parlement. Misschien wel in de fractiekamer, iedereen mag trouwens in de fractiekamer.’

error: Kopiëren mag niet!