Langa Oekoe wint Marron Copa 2012

De ploeg van Langa Oekoe heeft de Marron Copa 2012 gewonnen. In de finale versloeg ze Kajapati na het nemen van penalty’s met 7-6. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel na de reguliere speeltijd. Langa Oekoe is een dorp dat gevestigd is aan de linkeroever van de Cotticarivier. De ploeg bestond uit de harde kern van Young Rhytm in zijn succesjaren. Spelers als Clifton Bona, Kevin Pandooi, de gebroeders Adensiba, Joekoe, Pika en Adraai, Guno Kwassie, Wensley Christoph maakten allemaal deel uit van deze ploeg. In feite moesten deze jongens nu de ploeg van Young Rhytm voorstellen, maar door weinig financiële middelen van deze ploeg zijn de jongens hun heil ergens anders gaan zoeken.
In de kwartfinale won Goejaba na het nemen van penalty’s met 5-4 van Jaw Jaw. Foetoe Na Kaba (FTN) verloor van Kajapati met 0-3. Botopasie schakelde de titelverdediger Drietabiki uit door met penalty’s te winnen, nadat de wedstrijd 2-2 was geëindigd. Langa Oekoe won in de kwartfinale van Abenaston met 2-1. In de halve finale won Kajapati met 1-0 van Goejaba, Botopasie verloor met 0-1 van Langa Oekoe.
Organisator Jozef Joekoe van NJ Promotion blikt heel tevreden terug op deze derde editie van de Marron Copa. Zestien dorpen begonnen aan dit toernooi, dat over twee speeldagen afgewerkt werd in het Robinhoodstadion. ‘We zien dat het elk jaar drukker en gezelliger wordt’, zegt Joekoe. ‘De dorpen begrijpen nu wat het doel van dit toernooi is. Het gaat om de eenheid te bevorderen tussen de verschillende dorpen.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: