Rechter verbiedt Snijders bonden te schorsen

De rechter heeft voor de tweede keer in kort geding beslist dat de schorsing van de 21 bonden van De Moederbond opgeschort wordt. Dit betekent ook dat de dwangsom van SRD 5 miljoen voor bondsvoorzitter Errol Snijders van kracht blijft. Het is Snijders van rechtswege verboden de bonden te schorsen en te royeren. Het verbod tot schorsing en royement geldt ook zo voor Moederbond-ondervoorzitter John Seedorf en secretaris Murwin Leeflang. Deze twee bestuursleden zijn trekkers van het collectief van de 21 bonden die openlijk hebben aangegeven Snijders niet meer te willen handhaven als voorzitter van de vakcentrale.
Mikel Sallons, één van de trekkers die gisteren aanwezig waren in de rechtszaal, zegt dat de vervanging van de huidige Moederbond-leiding slechts een kwestie van tijd is. De 21 bonden beraden zich over de te nemen stappen daartoe. Volgens Sallons is de maat vol voor de lidbonden. ‘Snijders kan nog steeds geen financieel verslag doen over forse bedragen die zijn uitgegeven.’ Bovendien vernemen zij dat het gebouw van  De Moederbond  aan de Mr. Jaggernath Lachmonstraat op 26 september verkocht zal worden, omdat men niet kan voldoen aan schuldverplichtingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: