JCI Female houdt informatiesessies op scholen

Junior Chamber International Female (JCI Female), de vrouwenafdeling van JCI Suriname, verzorgt in het kader van haar MDG-project informatiesessies. De JCI heeft zich gecommitteerd aan het behalen van de Millennium Development Goals en dit jaar heeft JCI Female zich gericht op Goal 7, namelijk een duurzaam leefmilieu. In dit kader en met het oog op de afgelopen gebeurtenissen, waarbij Suriname deels is getroffen door harde rukwinden, verzorgt JCI Female informatiesessies aan leerlingen tussen 6 en 16 jaar, die de vakantiescholen bezoeken. Een duurzaam leefmilieu heeft ook te maken met het tegengaan van ontbossing en dit is ook één van de oorzaken van rukwinden. Bomen verbreken de windkracht, maar als deze worden weggekapt, is er niets dat de wind tegenhoudt, met als gevolg dat hij krachtiger wordt en zodoende voor schade kan zorgen. Het doel van dit project is jonge burgers bewust te maken van een duurzaam leefmilieu, waarbij er wordt aangegeven hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan een schoon milieu, hoe deze te behouden en eventueel hoe om te gaan, indien er een “ramp” zich voordoet.
Tijdens de informatiesessies krijgen de jongeren filmpjes te zien over natuurrampen, die zij daarna bespreken. Verder leren zij van een oude T-shirt een tas te maken (recycling) en hoe te handelen tijdens een ramp (rampenspel). De activiteiten hebben plaatsgevonden in samenwerking met het Surinaamse Rode Kruis. Het is verder de bedoeling dat deze jonge burgers de informatie en kennis opnemen, waarna zij die kunnen doorspelen aan andere jongeren en volwassenen. De vakantiescholen die zijn/worden aangedaan zijn Real Java Sportcomplex (11 september 2012), OS Domburg (12 september 2012), OS Jarikaba (13 september 2012) en OS Meerzorg (18 september 2012).

error: Kopiëren mag niet!