Rachied Doekhie: ‘Moet de president tape nemen en de mond van Kalloe dichtplakken?’

‘De president is geen kleuterjuffrouw’, reageert het NDP-assembleelid Rachied Doekhie over de kwestie tussen de voorzitter van de Volksalliantie (Paul Somohardjo) en ingenieur Richard Kalloe. Somohardjo voelt zich danig op zijn teentjes getrapt door uitspraken gedaan door Kalloe dat Somohardjo er bekend om staat politieke combinaties te verruilen. Kalloe vroeg zich daarbij af of Somohardjo werkt voor landsbelang, partijbelang of eigen belang. In feite zou het volgens Kalloe erop neerkomen dat Somohardjo geen visie heeft. Somohardjo, die thans in Indonesië is, probeerde van daaruit contact op te nemen met de president. Naar zijn zeggen zal hij deze kwestie beslist niet zo laten.
Doekhie acht het onderwerp het niet waard om te bespreken in de regeringstop. ‘Het is vrije meningsuiting. Meneer Kalloe mag zeggen wat hij wil, hij heeft het op eigen titel gedaan.’ Volgens de NDP-politicus moet het voor het publiek ook een eyeopener zijn dat in het staatsprogramma waarin de uitspraken zijn gedaan, een ieder de mogelijkheid krijgt zijn of haar mening te ventileren. ‘Er is sprake van vrije meningsuiting in het programma. Wat moet de president dan doen volgens Somohardjo. Moet hij tape nemen en de mond van Kalloe dichtplakken?’
‘Somohardjo is een coalitiepartner. Er moet niet uit het oog verloren worden dat de president tal van belangrijke zaken heeft om zich daarmee bezig te houden. Het is helemaal geen onderwerp van bespreking voor de president’, zegt Doekhie over de kwestie. ‘Er worden zoveel dingen gezegd door de politici. Mensen zeggen toch ook verschillende zaken links en rechts over mij. Heb je mij ooit huilend zien rennen naar de president?’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!