NH draalt nog steeds met vergunningen concessiehouders Braamspunt

Van de negen tot tien concessiehouders die zandafgravingen doen op Braamspunt, wachten zeker twee tot drie op een verlenging van hun vergunningen. Deze zijn al vervallen en hadden een vervaldatum van 3 jaar. Drie maanden voor de vervaldatum moet een verlenging aangevraagd worden. Echter zijn de vergunningen tot nu toe niet verlengd. ‘Er schijnt iets behoorlijk mis te gaan op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). De vergunningen zijn nog steeds niet verlengd, waardoor de ondernemers niet verder kunnen gaan met hun activiteiten, waardoor ze veel verliezen lijden’, zegt parlementariër Sheilendra Girjasing op klachten van concessiehouders.
De parlementariër merkt op dat het ministerie niet op tijd heeft ingespeeld op de verlenging. ‘Ik heb wel brieven gestuurd naar de minister en ook de directeur is op de hoogte gebracht van dit voorval.’ Terwijl de parlementariër verwoede pogingen doet om het proces van de verlenging te versnellen, zodat de ondernemers weer aan de slag kunnen gaan, schijnt het ministerie zelf geen haast te hebben. Ook de districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta –Bink, vindt dat de verlenging van de aanvrager vlotter moet verlopen. ‘Op vervallen concessies mogen er geen werkzaamheden worden uitgevoerd’, merkt ze op. Ze vindt dat er meer ordening moet komen in het hele proces.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: