Eend met vier poten aan de Mawakaboweg

Een vreemde eend in de bijt’, ‘het lelijke eendje’, allebei omschrijvingen die zouden passen bij een eend aan de Mawakaboweg. Niet omdat hij echt zo lelijk is, wel omdat het beestje twee poten meer heeft dan zijn broertjes en zusjes. Achter zijn twee normale poten sleept de eend twee volgroeide maar niet-functionerende poten mee. De eend is drie maanden oud. De boerderij behoort toe aan de familie Jadoenath aan de Mawakaboweg. Hermien Jadoenath van Kailaash Land – en bouwmaterialenwinkel – zegt dat zij zich echt even in de ogen moest wrijven toen ze het kuiken de eerste keer zag. ‘Het was een vreemde ervaring.’ De familie Jadoenath vertelde het niet aan de buitenwereld. ‘Wij wilden zien of het kuiken het zou overleven.’ Drie maanden verder en de eend is groot en kerngezond. ‘Hij eet goed, loopt rond en het lawaai dat hij ook nog maakt.’ Hermien Jadoenath las een dezer dagen een krantenartikel over een eend met vier poten in China. ‘Dat bracht mij op het idee om ook mijn eend in het nieuws te brengen’, zegt Hermien lachend. Zij hoopt dat de vier poten een teken zijn van geluk en voorspoed voor de familie.
De eend mocht gisteren in een kooi voor de winkelzaak. Binnen een mum van tijd kreeg de eend aandacht van heel wat mensen. De familie Jadoenath benadrukt: ‘deze eend is niet voor de slacht of verkoop’.
Widjai Ganesh
 
.

error: Kopiëren mag niet!