Advocaat verzoekt hof voorlopige hechtenis op te heffen

Dennis L. werd op 21 juli 2011 schuldig verklaard door de kantonrechter. Hem werd ten last gelegd seksuele handelingen te hebben gepleegd met zijn 11-jarige dochter. Dennis is door de kantonrechter gevonnist tot een celstraf van 6 jaar met aftrek. Volgens de strafrechter heeft hij telkens en opzettelijk vleselijke gemeenschap gehad met zijn dochter. De rechtspreker nam de verklaring van het slachtoffer mee als bewijs. Volgens advocaat Raoel Lobo heeft het slachtoffer tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Bovendien vindt hij dat het slachtoffer niet consistent is bij haar verklaringen. De verdediging was het niet eens met het vonnis. De advocaat vindt de beslissing ‘bijzonder ontoereikend’. Advocaat Lobo heeft inmiddels een verzoek bij het Hof van Justitie gedeponeerd op basis van artikel 61. Het is een verzoek om de voorlopige hechtenis van de verdachte/veroordeelde op te heffen. Lobo zegt dat volgens professor Van Koppen in deze zaak geen veroordeling moest plaatsvinden. Dennis heeft vanaf het begin het feit ontkend. Na reces zal het hof het verzoek van de raadsman behandelen. Dit verzoek is niet aan een termijn gebonden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!