Bewoners Veerplein willen SMW voorziening

De bewoners van Veerplein, Meerzorg, zijn nog steeds afhankelijk van moeder natuur als het aankomt op drinkwater. Vijaikumar Bierre, een boze bewoner, vraagt zich af wanneer het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen eindelijk eens zal beginnen Veerplein ook te voorzien van deze nutsvoorziening.
“ Wij krijgen al bijkans twintig jaren geen water uit de kraan. Het is nog steeds een luxe om water te hebben in huis en elke keer horen wij dat SWM met projecten zal komen en elke woongebied  zal voorzien van waterleiding, maar we zien nog steeds niets”, zegt Bierre. Hij geeft aan dat het woongebied geen water uit de kraan krijgt ondanks het voorkomen van waterleidingbuizen. Doordat er een tekort aan waterbronnen zijn in het district Commewijne kan er moeilijk water gedistribueerd worden via het netwerk. De bestaande waterleidingbuizen zijn ook nog te smal, vertelt een andere buurtbewoner. “ Het is meer een gewoonte geworden om water via durotanks te krijgen, maar hoe lang moeten we dit nog ondergaan, zegt een wanhopige Bierre. Hij geeft aan dat hij soms water van het werk moet meenemen om thuis te drinken. “ We kunnen niet meer zo verder gaan. Het is niet leuk voor onze families en gasten als ze ons bezoeken en wij geen water hebben. Het is toch ons recht om water te krijgen? Kijk in welke tijd we leven en dan moeten we allemaal nog aanhobbelen achter dingen die al lang zijn achterhaald”. Bierre zegt dat hij vaker contact heeft gemaakt met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en gevraagd heeft naar de afdelingshoofd van de dienst Watervoorziening. “ Mij wordt altijd gezegd dat hij niet binnen is. Ze sturen me gewoon van het kastje naar de muur”, zegt hij kwaad.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!