Na langer dan een eeuw boek over vlinders gepresenteerd

Op woensdag 29 augustus jl. heeft in de Bibliotheek Universiteit van Suriname (UB) in aanwezigheid van een selecte groep genodigden de boekpresentatie plaatsgevonden van de nieuwste uitgave van KIT Publishers (onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen) Butterflies of Suriname: a natural history van de auteurs Hajo B.P.E. Gernaat, Borgesius G. Beckles en Tinde van Andel.Butterflies of Suriname is sinds 160 jaar het eerste boek over Surinaamse vlinders en het resultaat van zes jaar onderzoek door de auteurs. Met bijna 300 foto’s en figuren in de tekst, bijna alle speciaal voor dit boek gemaakt in Suriname, en meer dan 600 foto’s op 52 platen, moet dit boek gelezen worden door elke Surinamer, geïnteresseerde bioloog, toeristische en andere liefhebbers van de natuur van Suriname. De (Surinaamse) auteur Borgesius Beckles, natuurkenner en natuurfotograaf en van beroep advocaat, introduceerde het boekwerk in het bijzijn van een aandachtig gehoor. “De Universiteitsbibliotheek, dé plek voor wetenschappelijke informatievoorziening, is vereerd door het vertrouwen dat Peter Sanches, marketing manager bij het KI, in haar heeft gesteld om de presentatie van “een wetenschappelijke publicatie van dit kaliber in Suriname te organiseren”, benadrukte mw.drs. Jane W.F. Smith, directeur van de UB. Butterflies of Suriname is een ware aanvulling voor de Surinamecollectie op het gebied van flora en fauna in Suriname. Gekoppeld aan de presentatie heeft de UB ook een mini-expositie van vlinders en documenten over vlinders gehouden, met de medewerking van de Nationale Zoölogische Collectie Suriname (NZCS) van de AdeKUS.
 

error: Kopiëren mag niet!