Venetiaan laat dienstreizen over aan jongeren

Dienstreizen laat oud-president en NPS-parlementariër Ronald Venetiaan over aan de jongeren. ‘Dat wil men toch hebben’, stelde hij retorisch de vraag aan Dagblad Suriname. Volgens hem moeten de jongeren in DNA politieke ervaring opdoen door deel te nemen aan de dienstreizen. Dat is zijn reden om dienstreizen af te wijzen, niets anders. Behalve Venetiaan hebben ook VHP- parlementariër Sheilendra Girjasing en Abop-assembleelid Ronnie Brunswijk nog niet deelgenomen aan dienstreizen. Venetiaan is liever in Suriname dan buiten de grenzen van Suriname. Hij meent dat, in vergelijking met de huidige machthebbers, hij als staatshoofd minder op reis was.
Girjasing heeft eerder laten weten dat het oplossen van lokale vraagstukken waarmee de bevolking geconfronteerd wordt, belangrijker is dan het aangrijpen van elke dienstreis die aangeboden wordt aan het parlement. Het niet op reis gaan van A-Combinatie-leider Ronnie Brunswijk heeft echter een andere reden; Interpol heeft nog een opsporingsverzoek tegen hem lopen. De overige 48 parlementariërs zijn meerdere malen op dienstreis geweest. Sommige parlementariërs hebben zelfs meer dan een reis per maand op hun naam staan.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!