10 tolk/vertalers beëdigd

Directeur Adjaikoemar Moensi heeft gistermorgen een 10-tal tolk/vertalers beëdigd. Met deze handeling is de weg geopend om hun werkzaamheden uit te voeren. Directeur Moensi gaf in zijn toespraak aan dat men moet werken conform de eedsformule. ‘Er ligt een grote verantwoordelijkheid op u’, zei de functionaris. Naast het verrichten van werkzaamheden voor de samenleving zal vanuit het ministerie van Justitie en Politie en wel vanuit de rechtszaal indien nodig een beroep worden gedaan op een van de tolken of vertalers. Er rust een geheimhoudingsplicht op u. De informatie die men ter beschikking krijgt, is niet voor derden bedoeld, zei de directeur van Binnenlandse Zaken.
Namens het kabinet van de president sprak Rose-Ann Franklin de aanwezigen eveneens toe. Volgens haar is president Desire Bouterse, die de resolutie van de groep heeft getekend, bijzonder trots op de groep tolk/vertalers. Ze wees erop dat het staatshoofd vaak in contact treedt met collega staatshoofden, waarbij de aanwezigheid van een tolk vereist is. Ze feliciteerde de groep en wenste hen verder veel succes toe in hun carrière.
De 10 beëdigde tolk/vertalers zijn: Irma Amier (Spaans-Nederlands/Nederlands-Spaans), Ali Arifin (Arabisch-Bahasa Indonesia/Bahasa Indonesia-Arabaisch/ Sranan Tongo-Bahasa Indonesia-Bahasa Indonesia-Sranan Tongo/ Sranan Tongo-Arabisch –Arabisch Sranan Tongo), Jacinta Asarfi (Nederlands-Engels/Engels-Nederlands), Sheila Biervliet-Fraser (Portugees-Nederlands/ Nederlands-Portugees, Spaans/Portugees, Spaans-Nederlands/Nederlands-Spaans), Sangita Boedhoe (Engels-Nederlands/Nederlands-Engels), Kawita Daryanani-Thani (Engels-Nederlands/Nederlands-Engels), Georgette Elias (Spaans-Engels/Engels-Spaans, Spaans-Nederlands/Nederlands-Spaans/Engels-Nederlands/Nederlands-Engels), Mohamed Eskak (Arabisch-Nederlands/Nederlands-Arabisch, Arabisch Bahasa Indonesia/Bahasa Indonesia-Arabisch), Lydia Landbrug-Berkhof (Engels-Nederlands/Nederlands-Engels, Engels-Mandarijn Chinees/Mandarijn Chinees-Engels) en Eudrice Madhar (Engels-Nederlands/Nederlands-Engels)

error: Kopiëren mag niet!