Ajaiso heeft ook stem bij BEP-bestuursverkiezing

BEP-assembleelid Waldi Ajaiso zegt aan Dagblad Suriname ook actief te zullen deelnemen aan de BEP-bestuursverkiezing en wel via ‘zijn’ kern in Sipaliwini. Deze kern waar Ajaiso deel van uitmaakt, zal ook een vertegenwoordiger afvaardigen bij de hoofdbestuursverkiezing. De parlementariër wil op deze wijze zijn invloed laten gelden bij de bestuursverkiezing. De partij is ingedeeld in regio’s die afhankelijk van het aantal kernen, één of meer zetels hebben in het hoofdbestuur. Zo heeft Paramaribo recht op 2 plaatsen in het bestuur, Wanica 2, Para 1, Brokopondo 2, Commewijne 1, Nickerie 1, Albina en omgeving 1, Moengo en omgeving 1, Ressort Patamacca 1, Matawai 1, Ressort Boven Tapanahony 1 en ressort Beneden Tapanahony 1. De partijkernen zijn ingedeeld in regio’s die stemrecht hebben. Ajaiso verwacht dat zijn kernvoorzitter Eldrige Sampi het proces naar de verkiezingen toe nauwgezet zal volgen. Volgens het assembleelid is het verwachtbaar dat een groot deel van het huidige hoofdbestuur terugkeert, daar alleen de voorzitter gekozen wordt.
BEP-woordvoerder Ronny Asabina zegt in een reactie dat niet alle 19 kandidaten op wie gestemd zal worden op 29 september, voor het partijvoorzitterschap gaan. Er zijn andere bestuursfuncties waarvoor men belangstelling heeft, zegt Asabina. Intussen is bekend dat voor regio Paramaribo, Celsius Waterberg en Justine Eduards de kandidaten zijn. Abusievelijk is in een eerder bericht vermeld dat Eduards directeur is van het mensenrechtenbureau Moiwana. De kandidaat is echter niet meer werkzaam bij Moiwana. Asabina zegt tenslotte dat de huidige voorzitter, Caprino Allendy, nog het recht heeft zich voor een volgende termijn te laten verkiezen. Als hij de meerderheid van de kernen achter zich krijgt, mag hij zijn voorzitterschap verlengen. Het bestuur wordt voor een periode van 5 jaar gekozen.

error: Kopiëren mag niet!