Staatsolie sluit contract voor uitbreiding elektriciteitscentrale

Staatsolie Maatschappij Suriname NV zal de opwekcapaciteit van haar elektriciteitscentrale te Tout Lui Faut uitbreiden met 34 megawatt (MW), wat het totale vermogen naar 62 MW brengt. Hiertoe is er op donderdag 30 augustus 2012 een overeenkomst gesloten met Suriname Gas and Electricity Industry NV. De bouw van de centrale en levering van de generatoren zal geschieden door Wärtsilä OY uit Finland, dat hiervoor een overeenkomst met Suriname Gas and Electricity Industry NV is aangegaan. Wärtsilä heeft aan Staatsolie een garantie afgegeven voor de bouw en performance van de centrale. De bouwkosten zijn geraamd op US$ 46 miljoen en US$ 4 miljoen voor de uitbreiding van het onderstation. Wärtsilä is wereldwijd één van de grootste leveranciers van elektriciteitscentrales. Inmiddels zijn de werkzaamheden gestart; het project zal in totaal veertien maanden duren. Het onderstation en de transmissiefaciliteiten te Tout Lui Faut zullen in overleg met EBS worden aangepast om de toegenomen stroomleveringen naar het elektriciteitsnet mogelijk te maken. Staatsolie speelt met deze investeringen in op de toenemende energiebehoefte in Suriname en op waarborging van de elektriciteitsvoorziening op middellange termijn. Staatsolie betrad in augustus 2006 de markt voor elektriciteitsopwekking met de ingebruikname van een 14 MW-centrale te Tout Lui Faut. In 2011 kwam daar nog eens 14 MW bij, wat de huidige totale opwekcapaciteit op 28 MW bracht. De centrale wordt beheerd door dochtermaatschappij Staatsolie Power Company Suriname NV (SPCS).

error: Kopiëren mag niet!