‘Zolang Suriname bestaat, zal de SLM blijven bestaan’

President Desi Bouterse heeft bij de viering van 50 jaar Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) gisteren de steun van de regering toegezegd aan het bedrijf. ‘Zolang Suriname bestaat, zal de SLM blijven bestaan, wij zijn allemaal aandeelhouders van het bedrijf’, zei Bouterse. Het staatshoofd plaatste ook enkele kritische kanttekeningen. De technologische ontwikkeling en de veiligheid van het bedrijf moeten verder worden aangepakt. ‘Bij de vliegramp van 1989 was er veel verdriet om de mensenlevens die verloren zijn gegaan, maar er was ook bezorgdheid over het verlies van het prestige dat de SLM zou oplopen’, memoreerde Bouterse. Hij merkte op dat de veiligheid is aangepakt, maar er moet nog meer gebeuren. Ook in technologisch opzicht loopt de SLM achter. Deze investeringen moeten nu worden gedaan om verder te kunnen uitgroeien.
De president merkte op dat 50 jaar lang opeenvolgende regeringen de SLM hebben bijgestaan. Hij wees erop dat het bedrijf door zijn marketingstrategie nu in staat moet zijn om de regering en de samenleving bij te staan door meer inkomsten te genereren. Hij haalde aan dat het bedrijf economische voordelen heeft en een voorsprong heeft op andere luchtvaartmaatschappijen die actief zijn in het land.
Bouterse decoreerde gisteren ook 15 SLM’ers voor hun bijdrage aan het bedrijf. Ook SLM-directeur Ewald Henshuys werd gedecoreerd. Hij werd benoemd tot Commandeur in de Ere Orde van de Palm. Dit voor zijn jarenlange inzet voor het bedrijf, zijn positieve inspanningen als directeur en zijn doorzettingsvermogen.
Er was een kranslegging op het graf van de pioniers van het bedrijf en in de avonduren was er een receptie. Deze werd afgesloten met een danspartij. De activiteiten vonden plaats op het terrein van het SLM hoofdkantoor aan de Jagernath Lachmanstraat.

error: Kopiëren mag niet!