Selectie studie Geneeskunde: 131 aanmeldingen, slechts 40 plaatsen

Voor de studierichtingen Geneeskunde van de Faculteit der Medische Wetenschappen waren er woensdagavond 131 aanmeldingen, terwijl er per ingaande dit jaar een numerus fixus is van 40 studenten. Onderwijsminister Shirley Sitaldin heeft per 28 juni 2012 een numerus fixus-beschikking geslagen, waarbij in plaats van 30 thans 40 studenten kunnen worden toegelaten tot de studie Geneeskunde. De selectiegroep van kandidaten met de hoogste cijfers werd daarbij verruimd van 10 naar 20.
Onder de 131 studenten zijn er studenten van het VWO, schakeljaar Anton de Kom Universiteit, Alpha Max Academy en 11 kandidaten met een vreemde nationaliteit. In aanwezigheid van een notaris vond de selectie plaats. De 131 kandidaten werden verdeeld in 2 groepen. In de eerste groep werden de 19 kandidaten met de hoogste cijfers gelijk geselecteerd, waarna uit 4 kandidaten die hetzelfde puntenaantal hadden, de laatste kandidaat werd geloot. Hierna werden uit de overige kandidaten de laatste 20 gekozen. Ze moesten elk een lot trekken. Voor de studierichting Fysiotherapie waren er vooraf 13 studenten die zich hadden aangemeld. Zij werden allen toegelaten. Aangezien er nog ruimte was voor 2, werd er hiervoor geloot.

error: Kopiëren mag niet!