Suriname organiseert investeringstop

De Surinaamse regering treft voorbereidingen voor een te houden business meeting met ervaren internationale investeerders, die over voldoende financiële mogelijkheden beschikken. De ontmoeting, die voor eind dit jaar gescheduled was, zal waarschijnlijk vanwege de te verwachten drukte rond de ACP-EU-top in oktober, de onafhankelijkheidsviering in november en de kerst worden verschoven naar januari 2013.  Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt dat in dit verband er reeds gesprekken gevoerd zijn met enkele investeringsmissies, die enkele weken terug ontvangen zijn ten kantore van de minister.
Dagblad Suriname verneemt dat de business meeting gehouden zou worden in Rio de Janeiro. De bewindsman zegt in een reactie dat de investeringstop inderdaad in het buitenland zal plaatsvinden. Binnen de Raad van Ministers (RvM)  is er echter nog geen finaal besluit hierover genomen, zegt Lackin.  Er  bestaat ook een mogelijkheid om het in de regio te  houden, maar ook in eigen land, zegt de bewindsman. Hij benadrukt dat de ontmoeting op niveau zal zijn. Slechts investeerders met een bewezen track record zullen uitgenodigd worden.

error: Kopiëren mag niet!