Bond Surpost eens met vervanging rvc

De raad van commissarissen (rvc) bij NV Surpost wordt vervangen. Van de  huidige rvc maken deel uit Shanti Radja (president-commissaris), Marcellino Nerkust (gedelegeerd commissaris/C-47) en A. Tamrin (gedelegeerd commissaris/PL). ‘Het werd hoog tijd’, vindt Robby Naarendorp, voorzitter van de  Surinaamse Posterijen Werknemersorganisatie. Hij verwijt de huidige rvc ervan dat deze ervoor heeft gezorgd dat ex-manager Loyd Jiawan het bedrijf verder de afgrond inboorde. Surpost kon volgens Naarendorp nog gered worden als de rvc Jiawan niet had gehandhaafd. ‘Toen ik een boekje opendeed over deze Jiawan, vond men dat ik mijn mond moest houden.’
Lloyd Jiawan om een reactie gevraagd, wilde zich in eerste instantie onthouden van commentaar. Hij geeft wel aan dat hij samen met de huidige rvc gezorgd heeft voor rust bij de banken, crediteuren, artsen en apotheken. ‘Als dat niet was gebeurd, was faillissement allang aangevraagd door een crediteur of bank. Het is dit team gelukt met veel maatwerk toch de salarissen te betalen en de inkomsten te verhogen. Het probleem is dat herstructurering moeilijk gaat met een grote schuld. Het is ook dit team dat alle negatieve aspecten heeft ontdekt en heeft aangepakt’, zegt Jiawan.
Naarendorp hoopt van harte dat de huidige Financiën-minister zo gauw mogelijk formeel mededelingen doet over de vervanging van de rvc en het aantreden van een nieuw directieteam. Een nieuwe leiding kan het bedrijf nog redden, zegt de bondstopper. Hij hoopt echter niet dat met de vervanging van de huidige rvc, C-47 haar post in de raad kwijtraakt.
Bij de NV Surpost zijn er twee bondsbesturen die claimen de behartiger te zijn van de personeelsbelangen. Het gaat in deze om het bestuur Naarendorp (C-47) en het bestuur Yone Gorrison (CLO). Op 19 augustus zou de rechter in kort geding uitspraak doen in dit geschil tussen de twee bondsbesturen en bepalen wie de werknemers rechtmatig vertegenwoordigt. Het kort geding werd uitgesteld.
De voormalige directie was gedurende een lange periode aangehouden vanwege malversaties gepleegd bij de NV Surpost.  Deze kwestie was door de ex-minister van Financiën, Wonnie Boedhoe, aangekaart. Bij de verdere behandeling van deze zaak is de huidige minister van Financiën, Adelien Wijnerman, eveneens gedagvaard.  Er is een slecht financieel beleid gevoerd welke mede ertoe heeft geleid dat een pand met opstallen welke aan Surpost toebehoorde op de veiling is gegaan. Jiawan is toen als verlosser opgetreden. Uiteindelijk heeft hij toch bedankt omdat de politieke wil om te geraken tot een oplossing ontbrak.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: