Vakantieganger krijgt verlenging bewaring

De 29-jarige Wensly R. die met vakantie in Suriname vertoeft, heeft zich schuldig gemaakt aan twee strafbare feiten. Daarvoor is hij door de politie aangehouden. Op 27 juni 2012 was de verdachte in gezelschap van enkele voor hem onbekende jongens. Zij zaten samen een biertje te drinken. Naar zijn zeggen heeft een van de jongens op een onbewaakt moment iets in zijn glaasje gezet, waardoor hij binnen korte tijd bedwelmd raakte. Daardoor was hij zichzelf niet meer, en heeft hij zich schuldig gemaakt aan gekwalificeerde diefstal en vernieling in een winkel. Hij heeft advocaat Guno Rijssel voor juridische bijstand in de arm genomen. Toen de politie de verdachte in de kraag vatte, werd hij onderzocht en zijn er toen enkele spullen op hem aangetroffen.
Wensly zegt dat hij niet weet wat er op die dag is gebeurd. Hij was zichzelf niet. De verdachte heeft reeds 30 dagen in voorarrest gezeten. De rechter-commissaris (rc) heeft nu de bewaring van de verdachte verlengd met nog eens 30 dagen. De raadsman had de rc verzocht om de vrijheidsbeneming van zijn cliënt op te schorten c.q. op te heffen. De rc besliste negatief hierop. De toerist kan voorlopig niet terug naar Nederland. Hij moet wachten tot dat deze zaak volledig afgehandeld is.

error: Kopiëren mag niet!