VPP wil ongeveer SRD 90 voor een baal natte padie

De Vereniging van Padie Producenten (VPP) zegt bij monde van voorzitter Bramdew Rampadarath zegt dat zij gaan voor een reële padieprijs. Inmiddels heeft de VPP een kostprijscalculatie klaarliggen en het gepresenteerd aan de producenten. De prijs die zij willen voor een baal natte padie is SRD 90.70. Hierin is ook de 25% winstmarge meegenomen.
Rampadarath zegt dat de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een aantal keren naar het rijstdistrict is afgereisd, maar zich nooit heeft uitgelaten over de rijstsector. Ook heeft hij als minister van LVV niet eens  contact opgenomen met de rijstboeren. De voorzitter van de VPP meent dat er genoeg geld is op de begroting van het ministerie van LVV, maar dat dit helemaal niet wordt aangewend voor de rijstsector. Ook de beloofde incentives zijn uitgebleven, terwijl dat door alleen maar een schrijven aan de minister van Financiën wel uitbetaald zou kunnen worden. Rampadarath zegt begrepen te hebben dat de minister een aanvullende begroting wil indienen in het parlement. Echter kan dat weer enkele jaren kunnen duren voordat het goedgekeurd is.
De overheid had de boeren aangespoord om meer hectaren in te zaaien. En aan de hand daarvan was aan de boeren beloofd om een bedrag van SRD 130 per ha uit te betalen. Nu hebben zij vernomen dat die incentive van SRD 130 per ha niet meer zal worden uitbetaald, maar dat er per baal een bedrag uitgekeerd zal worden. De voorzitter vraagt zich af waarmee deze minister bezig is. Tijdens een ledenvergadering afgelopen zaterdag hebben de leden unaniem het besluit genomen dat minister Hendrik Setrowidjojo van LVV ondeskundig is. De boeren zien hem liever opstappen. De boeren geven aan dat de rijstsector steeds achteruit gaat en dat er geen goede vooruitzichten zijn. Daarom hebben de landbouwers te kennen gegeven dat ze nu zelf met de president willen communiceren om uit dit probleem te geraken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: