Wanica maakt bijna dagelijks stroomuitval mee

Bewoners van Wanica en omgeving klagen over de bijna dagelijkse stroomuitval. Steeds in de middaguren wordt op verschillende plaatsen de stroom onderbroken door de Energiebedrijven Suriname (EBS). Tussen twee en zes uur in de middag zijn de mensen meestal verstoken van energie, wat ze als zeer onprettig ervaren. Vooral ondernemers ervaren dit als inkomstenderving. Wij kunnen letterlijk niet meer produceren als de stroom wordt onderbroken. Een media-eigenaar geeft aan dat ze deze week al twee keren meemaakt dat ze uit de uitzending moet gaan. ‘Dit is niet leuk voor onze kijkers en luisteraars. Ons programma wordt helemaal in de war gegooid.’ De klachten komen uit de gebieden Indira Gandhiweg, Leiding en Boma. Niet lang terug vroeg de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) uitleg aan de regering over het energietekort. Volgens de VHP is de EBS met opzet bezig van tijd tot tijd te zorgen voor stroomonderbreking in het voordeel van enkele topondernemers. De politieke partij wil graag uitleg van president Bouterse over de vele onduidelijkheden over het energietekort.

error: Kopiëren mag niet!