Nieuwe kansen voor jongeren van Wanica

De afdeling Coöperatieve Jongerenprojecten van het ministerie van Sport en Jeugdzaken heeft op dinsdag 22 augustus de certificaten uitgereikt aan de participanten aan de basis kapperscursus, welke voor deze groep uit het district Wanica werd geïnitieerd. Minister Ismanto Adna was persoonlijk aanwezig om de nieuwbakken kappers toe te spreken en ze op het hart te drukken als beginnende ondernemers gericht te werken aan hun toekomst. Daarbij noemde de bewindsman een drietal aspecten, die als belangrijk moeten worden gezien voor de continuïteit van de onderneming die zij willen opstarten. Hij riep de jongeren op om uniek te zijn in hun werk, te werken aan innovaties en te letten op de kwaliteit.
Caricom Jeugdambassadeur Raynell Fraser vroeg de opgeleide kappers te werken aan investeringen in het door hun op te zetten bedrijf. Hij waarschuwde ze ook te waken voor verspilling, wanneer eenmaal het voor de wind begint te gaan met het bedrijf. Hij merkte voorts op niet te geloven in armoede, omdat het vaak een keuze is om in die situatie te blijven. Hij vond net als Marlon Rozenblad, die de trainingen heeft verzorgd gedurende drie maanden, dat deze groep niet meer tot de kansarmen gerekend kan worden. Hij vroeg hen tenslotte ook om andere jongeren te inspireren uit die kansarme situatie te komen. De certificaten werden na de toespraken door minister Adna overhandigd aan Latoya Gemert, Mitchel Pinas, Syverio Waterval, Rene Poewasak, Kenny Olieberg, Kamlesh Khoesial, Kavish Mangru, Stephano Linkers en Elven Ningdisie.

error: Kopiëren mag niet!