Most Excellent Glo’er Rashad Abdoel-Wahid: ‘Jongens zijn slim toch’

‘Jongens zijn slim toch’, was de kordate opmerking van Rashad Abdoel-Wahid die  gisteren is uitgeroepen tot de Most Excellent Glo’er van het afgelopen schooljaar. Hij heeft op zijn lijst samen 69 punten voor de glo-toets en op het schoolrapport een 9 voor Tekst en een 10 voor Redactie, Hoofdrekenen, Algemene Taalkennis, Geschiedenis, Aardrijkskunde en Natuuronderwijs. Van de Hakrinbank kreeg deze voormalige glo’er  een fiets met bijbehorende veiligheidshelm. Van andere bedrijven kreeg hij ook goederen waaronder een goed gevulde schooltas. Abdoel-Wahid is leerling geweest van de OS Zinniastraat. ‘De prestatie heb ik kunnen boeken met de steun van de schoolleerkrachten, de familie, maar vooral God’, zei de flinke Go Glo’er van de OS Zinniastraat.
De huldiging van de bestgeslaagde zesdeklassers van het gehele land vond gistermorgen plaats in TBL Cinema’s. Deze activiteit wordt jaarlijks gehouden door de Rotary. In totaal hebben 87 leerlingen een certificaat en geschenken gehad in verband met hun sublieme prestaties. Ze zijn gehuldigd voor het behalen van 60 punten of meer voor de toets en de schoolrepetities. De Vrije School is uitgeroepen tot de school die de meeste Go Glo’ers heeft weten af te leveren dit jaar, in totaal 6. Juffrouw Frijemersum van de Vrije School kreeg hiervoor een cheque ter waarde van SRD 3.000 voor de school. Andere opmerkelijk prestaties waren neergezet door Xiomara Lindveld  van de Polanenschool die in totaal 67 punten behaalde. Ook de Nassy Brouwerschool, Polanenschool, OS Nieuw Nickerie en de OS Zinniastraat behoorden tot de scholen die meer dan één Go Glo’er hebben afgeleverd. Na het formele gedeelte vertrokken de Go Glo’ers met de organisatoren naar het Suralco-dorp te Paranam.

error: Kopiëren mag niet!