Jongemannen aangehouden voor drug- en vuurwapenbezit

In de vroege ochtend van 15 augustus kreeg de politie een melding binnen dat twee jongemannen in de Bat en Balstraat liepen van wie één hunner een vuurwapen in zijn bezit moest hebben. De politie ging op onderzoek uit. Eén van de jongemannen rende hard weg bij het zien van de politie. De andere bleef staan. Op de jongeman die was blijven staan is een hoeveelheid marihuana aangetroffen. De man die was weg gerend werd kort daarna in een in aanbouw zijnde woning aangehouden op de hoek van Diastraat en de Bat en Balstraat. Dit dankzij een melding die de politie binnen kreeg. Bij onderzoek is in één van de ruimtes van de in aanbouw zijnde woning een geladen jachtgeweer met ingekorte loop en kolf aangetroffen alsook reserve munitie. Uit ervaring weet de politie dat jachtgeweren met ingekorte kolven en lopen geliefd zijn bij criminelen die geweldsdelicten plegen. Door de kolf en loop van het geweer in te korten kan die makkelijk mee gevoerd worden in een tas of onder de kleding. De jongemannen in kwestie zijn in verzekering gesteld ter zake overtreding van de wet op verdovende middelen en illegaal vuurwapen bezit. De zaak is in onderzoek bij de recherche van Geyersvlijt.

error: Kopiëren mag niet!