Lid inbrekersbende vermoedelijk door kogel geraakt

 In de vroege ochtend van woensdag 15 augustus heeft een bewoner van een woning aan de Braamshoopweg geschoten op inbrekers, die bezig waren met het openbreken van de achterdeur van het huis. Nadat er geschoten was, vluchtten de criminelen weg in een gereedstaande auto. Het vermoeden bestaat dat een van de criminelen geraakt is, omdat op het achtererf bloedsporen zijn aangetroffen. Niet lang daarna is een personenauto onbeheerd aangetroffen in de directe omgeving van de locatie waar men wilde inbreken. De auto met openstaande ruiten zat vast in een goot en de  contactsleutel was nog in het contact. In het voertuig zijn ook attributen aangetroffen, waarvan de politie uit ervaring weet dat die gebruikt worden door inbrekers en overvallers.
In de auto is ook een giftsoort aangetroffen, dat waarschijnlijk gebruikt is om een waakhond te doden. Hetzelfde gif is namelijk aangetroffen op het pand waar de criminelen bezig zijn geweest en waar de waakhond dood  is aangetroffen. Daags daarna meldde een man zich bij de politie aan en gaf aan dat hij de bestuurder van de auto is geweest. Voorts gaf hij te kennen  dat hij iemand in de buurt van het gebeurde had afgezet en dat de auto bij het achteruit rijden in de goot was beland. Hangende het onderzoek is deze man aangehouden en in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: