Moestadja ontvangt nieuw boek Soebhag

Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft vandaag een nieuw boek van Jan Soebhag in ontvangst genomen. Het gaat om de pennevrucht Nazaten van de Hindustaanse Immigratie in de schijnwerper, een fragment uit de Hindustaanse diapora. In dit boek beschrift de auteur het leven van de nakomelingen van de Hindustaanse contractarbeiders in Suriname in 2 delen. In het eerste gedeelte gaat het om het verhaal van de ouders en voorouders van de Hindustaanse nazaten, die als kind of als immigrant uit India kwamen en de manier hoe zij hun leven hebben voortgezet in Suriname. Het andere deel handelt over de verteller. Het doel van deze publicatie is om kennis te maken met de levensverhalen van in leven zijnde kinderen en kleinkinderen van de immigranten. Hierdoor wil de schrijver het echte verhaal van deze doelgroep zoveel mogelijk letterlijk weergeven en vastleggen voor het nageslacht en de geschiedenis. Soebhag zei vrijwel een jaar bezig te zijn geweest om dit boekwerk af te krijgen. Voor het einde van dit jaar moet deel 2 in de boekhandels te vinden zijn. Vanuit New York is er een verzoek om zijn pennevrucht ook in het Engels uit te geven. Minister Moestadja was ingenomen met het werk van de schrijver.

error: Kopiëren mag niet!