Stemadvies vanuit Suriname voor CDA-kandidaat nr.49 Mitra Rambaran (deel 1)

In een reeks van 6 statements in samenspraak met Mitra Rambaran maken wij van N Communication, de Surinaamse gemeenschap deelgenoot van een campagne die zich ook in Suriname zal voortbewegen op weg naar de 2e kamerverkiezingen van 12 september a.s. in Nederland. Vandaag het eerste deel.De campagne in Nederland is in volle gang. De peilingen geven een niet te hoge plek aan voor het CDA, maar wel goed genoeg om te kunnen regeren. Mensen willen zekerheid hebben in deze tijd waarin wij leven, zo ook de groep Nederlanders met een afkomst uit Suriname net als Rambaran.
NC: Wat wil Mitra namens het CDA doen voor de groep Nederlanders die hun roots hebben liggen in Suriname?
Mitra: Ik zou me dolgraag sterk willen maken om de kracht van de groep Nederlanders met Surinaamse roots aan te spreken om ervoor te vechten dat onze erfgoedinstellingen NiNsee en het Sarnamihuis blijven voortbestaan. In deze tijden van bezuinigingen hoeven we niet meer te rekenen op overheidssteun. Maar als Surinaamse Nederlanders zijn wij een krachtige gemeenschap waar veel potentieel inzit en ook genoeg ondernemerschap om maatschappelijk betrokken te ondernemen en onze erfgoedinstellingen in stand te houden. Dit is belangrijk voor de toekomst van onze jonge generatie. Want zoals een jongere op een debat aangaf: “als je niet weet waar je vandaan komt, kun je je ook niet staande houden in deze maatschappij”.
NC: Met welke maatschappelijke problemen kampt de doorsnee allochtoon in Nederland?
Mitra: Problemen die zeker spelen in de grote steden zijn: slechte huisvesting, overconcentratie van allochtonen in achterstandswijken, schooluitval, hoge werkloosheid, verloederde buurten, eenzaamheid met name onder ouderen; maar er zijn ook jongeren die zo geïsoleerd leven dat ze geen sociale contacten durven aangaan en alleen een internet life op na houden.
NC: Is Mitra binnen het CDA de enige allochtoon op de lijst voor de 2e kamerverkiezingen?
Mitra: Ik ben de enige vrouw met een bi-culturele identiteit op de lijst van het CDA. Boven mij staan er 6 mannen met een soortgelijke identiteit met Marokkaanse, Turkse of Surinaamse en Zuid-Aziatische roots. Deze laatste twee zijn jongerenkandidaten.
Mitra Rambaran is dochter van Johannes Rambaran, eerste Hindostaanse predikant bij de EBG in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!