Lid inbrekersbende vermoedelijk door kogel geraakt

In de vroege ochtend van woensdag 15 augustus heeft een bewoner van een woning aan de Braamshoopweg geschoten op inbrekers, die bezig waren met het openbraken van de achterdeur van het huis. Nadat er geschoten was vluchtten de criminelen weg in een gereedstaande auto. Het vermoeden bestaat dat een van de criminelen geraakt is omdat op het achtererf bloedsporen zijn aangetroffen. Niet lang daarna is een personenauto onbeheerd aangetroffen in de directe omgeving van de locatie waar men wilde inbreken. De auto zat vast in een goot met openstaande ruiten en de contactsleutel nog in het contact. In het voertuig zijn ook attributen aangetroffen waarvan de politie uit ervaring weet dat die attributen gebruikt worden door inbrekers en overvallers. In de auto is ook een gifsoort aangetroffen, dat waarschijnlijk gebruikt is om een waakhond te doden. Hetzelfde gif is namelijk aangetroffen op het pand waar de criminelen bezig zijn geweest en waarbij de waakhond dood aangetroffen is. Daags daarna melde een man zich bij de politie aan die aangaf dat hij de bestuurder van de auto is geweest. Voorts dat hij iemand in de buurt van het gebeurde had afgezet en dat de auto bij het achteruit rijden in de goot was beland. Hangende het onderzoek is deze man aangehouden en in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!